About Us

Vértices es una exploración de nuestro entorno. Está, conformada por un ecosistema de; artistas, científicos y docentes universitarios, que abordan el territorio como laboratorio de experimentación interdisciplinaria desarrollando investigaciones que rompen con la jerarquía de saberes, aprendiendo colectivamente.

Last projects
  • 20 de noviembre al 28 de febrero 2021
    Exposición «Estrecho de Magallanes: la frontera de agua»
    Museo Nacional de Antropología de Madrid

OPEN CALL – MIL ANYS DE CELS, MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA

Convocatòria Seminari Internacional Art i Ciència «Mil anys de cels»
Museu Nacional d’Art de Catalunya
20 i 21 d’octubre

Amb aquest seminari volem explorar la fascinació que, des de l’antiguitat, l’home ha sentit per l’Univers. Preguntes sobre el seu origen, la seva forma, la seva evolució, s’han donat en totes les cultures i les respostes han anat canviant a mesura que el coneixement ha anat avançant, i que factors religiosos i polítics s’han ajustat més a la realitat científica.
D’altra banda, els artistes han adreçat els seus ulls a la volta del cel per desxifrar i interpretar la realitat més llunyana, creant noves tipologies per definir els planetes i les galàxies.

A través de la visió d’artistes, científics, astrònoms, investigadors i de les obres d’art del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), viatjarem per a interrogar-nos sobre una de les grans experiències de la humanitat, l’observació de la volta celeste.

Comptarem amb conferències, debats, accions i performances de:
Agustí Martín (Degà de la Facultat Nàutica de Barcelona), Dr.Jordi Corbera Cap de l’Area del Centre de Suport al PCOT, Carles Duarte i Montserrat (Poeta), Daniel Berdala i Estruch (Artista plàstic), Dr. Antonio Hales (Astrònom i físic. ALMA), Daniel Gasol (Artista), Dra. Jo Milne (EINA Centre Universitari de Disseny i Art, adscrit a la UAB),  Dra. Mapi Rivera (Universitat de Barcelona), Dr. Josep Montserrat (Degà Facultat de Filosofia Universitat de Barcelona), Dr. Joan Martin i Mallofré (Capità de la Marina Mercant i Doctor en Marina Civil), Dr. Jaume Fortuny (Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona), Igor Binsbergen (Músic) i Membres de Plataforma Vértices: Dr. Miquel Planas (Catedràtic, Facultat de Belles Arts, Universitat de Barcelona), María Paz Montecinos (Dinamitzadora Cultural), Santi Maeso (Filosofo, investigador).

INSCRIPCIONS
El termini d’inscripció acaba el 12 d’octubre.
Per a fer la inscripció cal enviar un correu a: verticesplataforma@gmail.com
Amb:
– Nom complet i dades de contacte
– Carta motivació (extensió màxima de 250 paraules)

Si vols proposar una ponència de 20 minuts:
– Abstract (extensió màxima de 250 paraules)

PLACES LIMITADES/ INSCRIPCIÓ GRATUÏTA

Museu Nacional d’Art de Catalunya
Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona

Nota: El seminari comptarà amb les mesures de seguretat, aforament i higiene, segons la normativa i llei vigent, preses davant la pandèmia de la COVID-19.

Like a celestial blanket the Milky Way forms an arc high above the antennas of the Atacama Large Millimeter/submilimeter Array. Credit: A. Duro/ESO